Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Υποκριτικής προστασίας το ανάγνωσμα.

Υποκριτικής προστασίας το ανάγνωσμα.

Είναι όμορφο να ζεις σε μια χώρα που σε προστατεύει. Να ζεις στο όμορφο κλουβί της προστασίας που σου παρέχει. Μια προστασία που δεν παρέχεται μόνο σε σένα επιλεκτικά αλλά σε όλους τους πολίτες. Έτσι, ακόμη και όταν θέλεις να μάθεις για κάτι που σε αφορά, για κάτι που πληρώνεις, τότε και πάλι δε μπορείς.
Κατατέθηκε, από βουλευτές, ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό, για το ποιοί δημοσιογράφοι εργάζονται μέσα στα υπουργεία και πόσο αμείβονται. Απάντηση δε δόθηκε αφού μπήκε μπροστά η “προστασία του προσωπικού απόρρητου” ! Δηλαδή ο πολίτης πληρώνει όλους αυτούς, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να μάθει ποιοί είναι. Να μάθει που πάνε τα λεφτά που πληρώνει.

Κάθε μέρα δημοσιεύεται σωρεία πλειστηριασμών. Πολίτες που κάποια στιγμή αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τη περιουσία τους. Και δημοσιεύουν πέρα από τον τόπο του ακίνητου και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη του. Τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη. Για να γίνει πλήρης η διαπόμπευσή του. Για να τον φέρουν στο έσχατο σημείο εξευτελισμού και απόγνωσης. Άνθρωποι που σε κάποια στιγμή της ζωής τους, έφτασαν να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και να μη μπορούν να ξεπληρώσουν τις υπέρογκες απαιτήσεις των δανείων τους, πρέπει να διασυρθούν και δημόσια. Και δεν υπάρχει καμιά αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να τους προστατεύσει. Ποτέ δεν κατάλαβα σε τι χρησιμεύει η δημοσίευση του ονόματος του οφειλέτη. Το να δημοσιεύεται η θέση του ακίνητου το καταλαβαίνω. Το να δημοσιεύεται το όνομα του ιδιοκτήτη που το χάνει… Γιατί;

Ακόμη και μια μικρή Ανώνυμη Εταιρία με 4-5 μετόχους είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει τον ετήσιο ισολογισμό της. Ώστε να υπάρχει διαφάνεια. Σωστό. !
Τον ετήσιο ισολογισμό της Νομαρχίας τον είδαμε πουθενά δημοσιευμένο; Μήπως κάποιας Δημαρχίας; Υπάρχουν. Όμως είναι στα οικονομικά τους ντουλάπια καλά φυλαγμένοι. Ο πολίτης, δεν πρέπει να μαθαίνει που πάνε τα χρήματα που πλήρωσε για να λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες;

Κάθε δημόσιο έργο που γίνεται, κάθε αγορά κινητού που πραγματοποιείται, από έναν Δήμο ή Νομαρχία, ελέγχεται ως προς τη τιμή και τα παραστατικά. Σωστό.
Όμως… Έλεγχος σκοπιμότητας του έργου ή της αγοράς γίνεται; Έλεγχος για το αν πραγματικά χρειαζόταν να γίνει, πραγματοποιήθηκε ποτέ;. Πεταμένα λεφτά πίσω από μωροφιλόδοξες απαιτήσεις και γούστα εφήμερων ηγετίσκων. Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο. Με τα έτοιμα λεφτά των φορολογουμένων δημιουργούν τη δική τους νομενκλατούρα, ντυμένη με την κακόγουστη χλιδή τους. Και εσύ που πληρώνεις τους φόρους δεν μπορείς να μάθεις που πάνε τα λεφτά σου.
Και όταν σου βγάλουν σε πλειστηριασμό το ακίνητό σου, θα γνωρίσεις τη “διασημότητα” της διαπόμπευσης.
Υποκριτικής προστασίας το ανάγνωσμα!
Η Δημοκρατία, για να λειτουργήσει σωστά, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια για όλους και για όλα! Ακόμη και γι' αυτά που μάθαμε να θεωρούμε απολύτως προσωπικά, γιατί και αυτά αποτελούν μέρος που συνθέτει την όλη προσωπικότητα του πολίτη και διαμορφώνει την κοινωνική και πολιτική αγωγή του.

Καλημέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...