Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Είσαι κουτός, άνθρωπέ μου;

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα, πηγαίνω να δω αν ήρθαν οι πρωινές εφημερίδες. Μπροστά μου για τον ίδιο λόγο, ένας αστυνομικός, ένστολος, σε υπηρεσία, μόλις ακούει πως “δεν ήρθαν ακόμη” μουρμουρίζει… “και πως θα την βγάλουμε μέχρι το μεσημέρι…”
Κάθε χρόνο οι σχολές που έχουν την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών, δεν είναι οι σχολές έρευνας, τεχνολογίας, νέων τάσεων και αναζητήσεων. Είναι οι σχολές της Αστυνομίας! Αν ήταν ελεύθερη η εισαγωγή στις σχολές αυτές, θα είχαμε γίνει μια Ελλάδα αστυνομικών.
Μονίμως οι συνδικαλιστές τους “καταγγέλλουν” ότι δεν επαρκούν όσοι υπάρχουν. Και θέλουν περισσότερους!
Στην Αστυνομική Δ/ση Καβάλας υπάρχουν 400 άτομα προσωπικό. Αν γίνουν 500 ή 600 θα υπάρχει αστυνόμευση;
Κυκλοφορείς έξω και δεν βλέπεις ένστολο. Με την έλευση της Δημοτικής Αστυνομίας, εξαφανίστηκαν και οι τροχονόμοι. Άφησαν αντικαταστάτες στο έργο τους!
Από την Καβάλα στην Αθήνα, είναι ζήτημα αν συναντήσεις ένα περιπολικό σε όλη τη διαδρομή. Το στήνουν για λίγο σε μια ευθεία δρόμου με διπλή λωρίδα, γράφουν 5-6 που θα κάνουν (ακίνδυνη) προσπέραση και τέρμα. Βγήκε το μεροκάματο!

Βρισκόμαστε στην εποχή της επαγγελματικής αποκατάστασης. Στην εποχή του βολέματος. Από τη δεκαετία του 80 με τον συνδικαλισμό και την κατάργηση της εντοπιότητας, όλα άνοιξαν διάπλατα. Φυσικά υπάρχει και ο χαλαρός έως ανύπαρκτος, έλεγχος των υφισταμένων και το γλυκό ήρθε και έδεσε.

Τους βάζουν φωτιά τα περιπολικά και δεν μπορούν να πιάσουν τους δράστες. Και περιμένεις εσύ μετά να σου βρουν τον κλέφτη της δικής σου περιουσίας. Όλη η μαγκιά τους εξαντλείται στο να γράφουν όσους δε φοράνε κράνος. Να βάλουν στη κοπελίτσα με το μηχανάκι, 400 ευρώ πρόστιμο. Ποτέ δε κατάλαβα ποιόν βλάπτει, όποιος δε φοράει κράνος. Κακό του κεφαλιού του. Όχι δικό μου…

Κτυπάνε φοιτητές στις ζαρντινιέρες και τρέχουν οι συνδικαλιστές τους στα τηλεοπτικά παράθυρα να δηλώσουν πως φταίνε οι … ζαρντινιέρες. Όμως όταν προχθές στη Θεσ/νίκη έγινε από τους “φίλαθλους”, το μαγαζί του εστιάτορα λαμπόγυαλο, αυτοί κοίταζαν από έξω καμαρωτοί!

Όταν βλέπεις να ψάχνουν εφημερίδα για να περάσει η βάρδιά τους. Όταν όλοι ψάχνουν για μια θέση στην Αστυνομία, για την αποκατάστασή τους. Όταν δεν υπάρχει έλεγχος αποδοτικότητας... Τότε μη ψάχνεις για ένστολο να σε φυλάξει. Τότε μην απορείς. Κινδυνεύεις. Κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς από την κοινωνία ως κουτός άνθρωπος. Είσαι;

Καλημέρα σας

http://tzanidisjohn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...