Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εξουσία Κομοτηνής

Ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ για τη περιφέρεια ΑΜΘ κ.Γιαννακίδης, ήταν η χειρότερη, για το Ν. Καβάλας επιλογή. Όχι σαν δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα ατόμου, αλλά σαν τόπο καταγωγής.
Χρόνια η αντιπαλότητα της Καβάλας με τη Κομοτηνή. Η ζημιά που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια ο Ν. Καβάλας είναι τεράστια. Βάζοντας μπροστά το μουσουλμανικό πρόβλημα η Κομοτηνή και η Ξάνθη έχουν πετύχει μεταφορές κεντρικών υπηρεσιών στη Κομοτηνή, ισχυρά κίνητρα έναντι Δράμας Καβάλας, μη ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στη Καβάλα, μη ίδρυση Εφετείου Αν. Μακεδονίας κλπ κλπ.
Η Καβάλα πληρώνει αδρά την αδηφαγία της Κομοτηνής. Και σαν επιβεβαίωση ήρθε η υποψηφιότητα του Κομοτηναίου κ.Γιαννακίδη. Ο υγειά σκεπτόμενος Καβαλιώτης δεν έχει κανένα λόγο να ψηφίσει έναν κάτοικο της Κομοτηνής για περιφερειάρχη του. Ποτέ δεν έδωσε δείγματα καλής γειτονιάς η Κομοτηνή. Ούτε σεβασμό στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας.
Ο κ.Πεταλωτής (βέρος Κομοτηναίος δικηγόρος) ήταν εκείνος που οργάνωνε ως πρόεδρος του, τον δικηγορικό σύλλογο της Κομοτηνής, να μην αποδεχθεί το αίτημα της Καβάλας για ίδρυση εφετείου. Μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ.Γιαννακίδη τρέχει και δίνει συνεντεύξεις για να μας πείσει ότι «Θα πάμε μπροστά χωρίς τους παλιούς ανταγωνισμούς» Σώπα καλέ μου. Χορτάσαμε καλοπιάσματα και γλυκές κουβέντες. 15 χρόνια μιλάμε για κίνητρα. Τα δώσατε; Άλλα τόσα χρόνια μιλάμε για εφετείο. Ιδρύθηκε;
Το θέατρο το είδαμε και με τον Στυλιανίδη. Το είδαμε και παλιότερα με τον Σγουρίδη. Η παράσταση επαναλαμβάνεται τώρα με άλλο καστ ηθοποιών.
Αδειάσατε από επιχειρήσεις, δυο νομούς (Καβάλας – Δράμας) για να γεμίσετε τη Κομοτηνή και τη Ξάνθη. Ρημάξατε στην ανεργία τους γείτονές σας για να χαριεντίζεστε πάνω στα αποκαΐδια μας. Και τώρα έρχεστε να μας βάλετε καπέλο και Κομοτηναίο περιφερειάρχη. Πρέπει να τον αποδεχθούμε; Πρέπει να αποδεχθούμε την ήττα μιας πόλης που της αξίζει καλύτερη μοίρα από τον κ.Γιαννακίδη; Η επιλογή ενός Κομοτηναίου αποτελεί ύβρη για τους Καβαλιώτες. Αποτελεί επισφράγισμα του τρόπου σκέψης της κεντρικής εξουσίας σε βάρος της Καβάλας.
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ.Γιαννακίδη μένει μια πρόταση μόνο. Να υπάρξει ξεχωριστή περιφέρεια Αν. Μακεδονίας. Γιατί τα προβλήματα των νομών μας είναι πολύ διαφορετικά από αυτά της Θράκης. Και ένας περιφερειάρχης που προέρχεται από τη καρδιά της Θράκης δεν έχει θέση δίπλα μας. Η καρδιά του θα χτυπάει πάντα για το τόπο καταγωγής του.
Το θέμα αυτό δε κλείνει, με αυτό το κείμενο. Η πρόκληση είναι σοβαρή και το γύρισμα της πλάτης στα προβλήματα της περιοχής μας είναι απαράδεκτο. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει.
Περιμένουμε τις θέσεις των βουλευτών μας για το τι θα πρέπει να πράξουμε σαν Καβαλιώτες. Για το πώς θα αντιπαραταχθούμε απέναντι στον κέρβερο που λέγεται «εξουσία Κομοτηνής»
Καλημέρα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...