Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Ενοχλητικό αυτοσχέδιο γκαράζ

Άργησε αλλά ξεκίνησε. Η … ευταξία στο χώρο του λιμανιού της Καβάλας! Αυτή μας έλειπε για να λάμψει η πόλη.

Και ξεκίνησε από αυτούς που ψαρεύουν με ένα καλάμι στη προκυμαία. Δεν ξέρουμε σε τι ενοχλούν οι ερασιτέχνες ψαράδες. Θα τους βρούμε σε κάθε λιμάνι να κάθονται με το καλάμι τους να «τσιμπίσει» κάποιο ψάρι. Εδώ στη Καβάλα για λόγους… ευταξίας πήρε απόφαση το Λιμεναρχείο να εξαφανιστούν!

Τώρα πήραν σειρά τα παρκαρισμένα κατά μήκος των νησίδων αυτοκίνητα. Με απόφαση του ΟΛΚ δεν θα επιτρέπεται να σταθμεύουν. Αδιαφορώντας για την ανυπαρξία χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Αφού στη πλατεία Καραολή-Δημητρίου δημιούργησαν τρεις στάσεις λεωφορείων (οι δύο δεν έφταναν) περιορίζοντας έτσι τις θέσεις στάθμευσης, τώρα πήραν φόρα και απομακρύνουν όλα τα αυτοκίνητα από τις νησίδες.
Δε πρόκειται να γίνει πιο άνετη η ροή των αυτοκινήτων αφού και ένα αυτοκίνητο να σταθμεύσει (που θα σταθμεύουν έστω για λίγο πολλά περισσότερα) θα περιορίζεται η κυκλοφορία πάλι στο ένα ρεύμα. Χωρίς κάποια σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη έβαλαν στόχο να αδειάσουν τη παραλιακή ζώνη από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όταν πέρυσι το καλοκαίρι ήρθε η Τουρκική τηλεόραση να προβάλει τη πόλη μας, επέλεξε ως καλύτερο οπτικό σημείο, που αναδεικνύει την ομορφιά της, τη γωνία όπου εκεί έδεναν παλιά τα φέριμποτ για Θάσο. Εκείνο το σημείο, το πιο όμορφο της πόλης, το χρησιμοποιούν για πριβέ παρκινγκ οι υπάλληλοι του ΟΛΚ και του Λιμεναρχείου! Εκείνο το σημείο δε τους ενοχλεί. Τους εξυπηρετεί! Τα δικά τους αυτοκίνητα δεν τους ενοχλούν. Των άλλων ενοχλούν! Και παρκάρουν εκεί σε ένα χώρο που ανήκει στους περιπατητές αυτής της πόλης.

Αν θέλουν να ξεκινήσουν την ανάπλαση στη χερσαία ζώνη της παραλίας ας ξεκινήσουν από τα δικά τους αυτοκίνητα. Ας επαναφέρουν τον χώρο που έχουν για τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, στην μορφή που είναι και ο υπόλοιπος χώρος. Ώστε να μπορούν να βαδίζουν άνετα οι διαβάτες. Ας βάλουν παγκάκια να κάθεται ο κόσμος το καλοκαίρι. Ο χώρος αυτός δεν είναι προικώα δωρεά των εργαζομένων στον ΟΛΚ και το Λιμεναρχείο για να τον χρησιμοποιούν ως αυτοσχέδιο γκαράζ. Για τα 2-3 υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα υπάρχει χώρος στην είσοδο του Λιμεναρχείου.
Στο ωραιότερο σημείο της πόλης αξίζει καλύτερη τύχη.

Καλημέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: