Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η καμαριέρα

Κοίτα φίλε μου. Άντε να φανταστείς εσύ ότι η οικονομική μας πορεία, σαν χώρα, θα εξαρτιόταν από τις σεξουαλικές ορέξεις ενός γερομπισμπίκη. Άντε τώρα να βρούμε άλλον σύμμαχο.
Πάνω που όλα πήγαιναν προς το καλύτερο και είχαμε έναν γερό σοσιαλιστή υποστηρικτή των θέσεών μας σαν κράτος, μας τα χάλασε μια καμαριέρα. Που πήγε και παραπονέθηκε στη διεύθυνση του ξενοδοχείου για σεξουαλική επίθεση και ομηρία της, από τον κ. Ντομινίκ Στρος Καν. Και η διεύθυνση αντί να συγκαλύψει το γεγονός, όπως γίνεται σε κάθε ‘’σύγχρονο’’ κράτος, πήγε και το κατήγγειλε στην αστυνομία. Και αυτή αντί να το σκεφθεί λίγο καλύτερα το θέμα, έδωσε εντολή να τον κατεβάσουν από το αεροπλάνο και να τον συλλάβουν. Δε μπορούσαν να καθυστερήσουν λίγο; Μέχρι να φύγει το αεροπλάνο τουλάχιστον. Και μετά ας έκαναν ό,τι ήθελαν. Όλα αστραπιαία έγιναν! Μα τόση βιασύνη…
Και αυτός ο ευλογημένος δε μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα για κάτι πιο ‘’όμορφο’’; Εμείς στις περιπτώσεις αυτές λειτουργούμε πολύ πιο φιλικά. Πιο διακριτικά. Με το που θα κάνει τέτοια καταγγελία μια καμαριέρα, πρώτον δε θα τη πιστέψουμε. Δεύτερον θα τη στείλουμε στον ψυχίατρο. Σίγουρα θα είναι τρελή. Τρίτον δε περνά από το μυαλό μας (ούτε για αστείο) να δώσουμε έκταση στο θέμα. Είναι δυνατόν να μην έχει δίκιο ένας αρχιτραπεζίτης; Και έχει δίκιο μια καμαριέρα; Σίγουρα θα πρέπει να απολυθεί. Καλά. Για να το καταγγείλει η διεύθυνση του ξενοδοχείου στην αστυνομία, ούτε λόγος να γίνεται. Υπάρχει η καλή φήμη του!
Και άντε αυτός τη πάτησε. Έπεσε σε… στραβόξυλα. Εμείς τι κάνουμε τώρα; Ήταν ο κυριότερος υποστηρικτής μας. «ΔΥΣΜΕΝΗ εξέλιξη» για την Ελλάδα χαρακτηρίζουν πηγές του ΔΝΤ την απουσία του Ντομινίκ Στρος-Καν από τη διεύθυνση του διεθνούς οργανισμού. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι όποιος κι αν πάρει τη θέση του θα κρατήσει σκληρότερη γραμμή απέναντι στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης (μέσα είμαστε). Και θα γίνουμε βορά στις θελήσεις των πλουσίων κρατών (έξω είμαστε).
Βέβαια μας περιποιήθηκε δεόντως στο Γαλλικό ‘’Canal+’’ όταν είπε: «Οι Έλληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθειά». Όμως τώρα ποιος θα μας βγάλει;
Δεν είδαμε και τη καμαριέρα. Τουλάχιστον άξιζε το κόπο; Ή τζάμπα κίνηση έκανε ο ραμόλης;
Κοίτα τι ζημιά έκανε μια ταπεινή καμαριέρα… Φαβορί στις Προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Καλός υποστηρικτής μας. Και ξαφνικά… πάει το όνειρο. Και το δικό μας και το δικό του.
Ένας παλιός στα κοινά της πόλης, είπε: «Το πρόβλημα δεν είναι να εκλεγεί κάποιος. Το πρόβλημα από εκεί ξεκινάει. Άντε να τον μαζέψεις μόλις αποκτήσει εξουσία».
Καλημέρα σας.

Και το σχετικό βίντεο της παραπομπής του κ.Dominique Strauss-Kahn:
http://www.youtube.com/watch?v=hFWWJJ9rUOA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...