Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Χωρίς καπέλο

Είμαι και είσαι αγανακτισμένος. Όλοι είναι αγανακτισμένοι. Διαμαρτυρόμαστε για τις αδικίες που εισπράττουμε καθημερινά ακούγοντας για νέους φόρους, νέες περικοπές, νέες αυξήσεις. Δικαίωμά μας είναι να διαμαρτυρόμαστε.  Δεν το κάνουμε από κομματική επιλογή. Το κάνουμε γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες. Γιατί θέλουμε να λειτουργεί σωστή δημοκρατία σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας. Με ισονομία και ισοπολιτεία. Το κάνουμε ως αυτοπροστασία μας.
Άκουσαν για αγανάκτηση τα αριστερά και λοιπών συγγενών κόμματα και έτρεξαν με τους βουλευτές και οπαδούς τους να καπελώσουν αυτή την αγανάκτηση. Τα συμπαθή γιαούρτια και οι σκληρές πέτρες σε πρώτο πλάνο. Άκομψη επιθετικότητα.
Είδαν ότι φουντώνει η αγανάκτηση και έτρεξαν πίσω από τους αγανακτισμένους. Να τους οργανώσουν και να τους οδηγήσουν. Μόνο που αυτή τη φορά δε πείθουν. Γιατί απλά όλα τα κόμματα είναι μέρος του προβλήματος που μας ταλανίζει. Αυτόκλητοι υπερασπιστές των αγανακτισμένων τρέχουν ξωπίσω τους, να τους φορέσουν το κομματικό καπέλο.
Τόσα χρόνια μοιράζονται αυξήσεις μέσα στη Βουλή. Ακούσατε κάποια διαμαρτυρία τους; Παραιτήθηκαν από την είσπραξή τους; Οι 16 μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζουν να υπάρχουν. Ακούσατε ποτέ να γίνεται διαγωνισμός για την πρόσληψη υπαλλήλων στη Βουλή; Όμως αυτοί οι υπάλληλοι δεν εργάζονται επιλεκτικά μόνο για τα δυο μεγάλα κόμματα. Άρα;
Η αποχή στις τελευταίες εκλογές έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Και οι απέχοντες δεν ανήκαν στα «προοδευτικά» κόμματα της Αριστεράς. Αν ανήκαν θα πήγαιναν να τα ψηφίσουν. Απείχαν γιατί  δεν τα έκριναν κατάλληλα. Γιατί δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία εκλογής ανικάνων διαχειριστών. Προοδευτισμός με ξύλινη γλώσσα… λίγο χλωμό ακούγεται. Με την ιστορία παράγεις γνώση. Η ιστορία δε παράγει νεοτερισμό.
Σπεύδει η κ. Παπαρήγα να χαρακτηρίσει όσους αγανακτισμένους δεν ανήκουν στο κόμμα της, σαν «αστική αντίδραση». Δε με ενοχλεί. Όσοι ανήκουν στην αστική τάξη δεν έχουν δικαίωμα στη μούντζα;
Επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα στο φασκέλωμα, μη σπεύδετε να μας φορέσετε καπέλο. Πείτε ένα καλό λόγο για τις αντιδράσεις μας. Τα φάσκελα έχουν πολλούς παραλήπτες. Όταν υπήρχαν βανδαλισμοί και καταστροφές τρέχατε να προσφέρετε κάλυψη. Σήμερα που υπάρχει ειρηνική διαμαρτυρία σωπαίνετε. Περιμένετε να κοπάσει για να ξεκινήσει η δική σας. Με τους γνωστούς τρόπους έκφρασης.
Η πολύχρωμη διαμαρτυρία μας δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αυτό είναι βέβαιο. Θα βάλει το πρόβλημα μπροστά απαιτώντας λύσεις. Λύσεις που θα προέλθουν από το κοινοβούλιο. Όταν αυτό συνέλθει και δει τις πραγματικές διαστάσεις όσων προβλημάτων δημιούργησε.
Προσπαθείτε να εισπράξετε ψήφους από τη διαμαρτυρία μας. Γνώριμη τακτική, αρκετά αναποτελεσματική.
Γιατί; Γιατί απλά δεν θέλουμε το καπέλο σας.
Καλημέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...