Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Περιστρεφόμαστε

Περιστρεφόμαστε μέσα σε προβλήματα. Στροβιλιζόμαστε μέσα τους. Λύσεις ανύπαρκτες, μάχη συνεχής και το στρες στο κόκκινο. Περιστρεφόμαστε και κοιταζόμαστε.

Μικρά καθημερινά θέματα. Ανώδυνα ακούγονται, επώδυνα καταλήγουν μέσα μας.


Σαν «Σπίθα» ξεκίνησε και άναψε φωτιές στη Καβάλα η ομιλία του κ. Κασιμάτη. Ενοχλήθηκαν οι κομματικοί τρόφιμοι, επειδή κατηγόρησε όλα τα κόμματα για τη σημερινή κατάντια. Έμαθαν οι «προοδευτικοί» να μένουν στο απυρόβλητο. Τους κακοφαίνεται που άλλαξαν τα πράγματα και τους παίρνει και αυτούς η μπάλα. Ακούς εκεί να φταίνε όσοι δε κυβέρνησαν… Αυτοί απλά πίεζαν στις απαιτήσεις. Και οι άλλοι υπέγραφαν. Και εμείς πληρώναμε. Ωραίο τρίγωνο!


Περπατήστε ελεύθερα στους πεζό-δρομους. Δρόμοι για πεζούς. Και αν συναντήσετε μηχανάκια ή ΙΧ, απλά προσπεράστε τα.  Αν σας κλείνουν το δρόμο τα τραπεζοκαθίσματα δείξτε ανοχή.  Ζητήστε συγνώμη από τον κύριο που άπλωσε τις αρίδες του στο ένα μέτρο διάδρομου που σας αναλογεί μέσα στον πεζόδρομο. Μήπως στο ένα μέτρο δε χωράτε να περάσετε; Μη χαζεύεται τις βιτρίνες. Να κοιτάζετε πίσω σας. Μη σας πετύχει κανένα δίτροχο. Θα βάλουν μπάρες αυτόματες για να μη μπαίνουν τα ΙΧ και τα φορτηγά. Έβαλαν μία και τη καμαρώνουν. Στην άλλη τετραετία θα βάλουν άλλη μία. Μη μας λείψει η χαρά.


Πόσες μέρες μπορεί να μένει ένας κουβάς για μπάζα στη Βενιζέλου; Δυο μήνες κατσικώθηκε στο κέντρο της πόλης. Χωρίς κάλυμμα, όμορφο θέαμα σκουπιδαριού. Το καλοκαίρι θα μαζεύονται οι τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες στο κουβά του εργολάβου. Που θα τον βρείτε; Βενιζέλου 35. Έχει άδεια. Πλήρωσε κανονικά. Και αφού πληρώνει άρα μπορεί να παραμένει με τους μήνες εκεί. Μη μας λείψει το θέαμα.


Θα βάλουν δωρεάν ίντερνετ στη Δράμα. Ο Δήμος εκεί αποφάσισε να δώσει δωρεάν ίντερνετ στους πολίτες του. Γιατί δεν έρχεται να πάρει ιδέες από τον δικό μας Δήμο; Εμείς εδώ το κάναμε προ ετών.  Το βάλαμε το πληρώσαμε και ψάχνουμε το σήμα.


Αγίου Πνεύματος. Μια αργία σαν τη γιαγιά Ματρούσκα. Κάθε φορά φουσκώνει με περισσότερες συμμετοχές. Για να μπορούν να εκκλησιαστούν άνετα οι άνθρωποι. Όλοι έχουμε πνεύμα. Να μη το γιορτάσουμε;


Ξεπουλάνε τα λιμάνια. Αίσχος. Κι’άλλους άξιους θα ξεβολέψουν; Μια απορία. Όταν φτάσουν και στο δικό μας, θα πουλήσουν και το χώρο εκεί όπου έδεναν παλιά τα φέριμποτ; Ως τι; Ως χώρο περιπάτου ή ως γκαράζ; Για να ξέρουμε. Σε όλα παίρνει θέση ο κ. Αδάμ Κοσμίδης. Εξαιρείται το αυτοσχέδιο γκαράζ.


Τρεισήμισι εκ. ευρώ πληρώθηκαν για να γίνει το ΒΙΟΠΑ σε ένα βούρκο! Δε ρωτούσαν ένα χωρικό από τη Ν.Καρβάλη; Θα τους έλεγε τι ήταν εκεί. Τόση ασχετοσύνη;


Ενώνονται διοικητικά τα νοσοκομεία. Και το open.gov τι απέγινε; Τόσα βιογραφικά έστειλαν οι άνθρωποι. Τόσος πόνος και καημός πάει χαράμι; Τόσο λίγο η χαρά; Και οι ξεβολεμένοι που θα πάνε; Δε θα τους πληρώνουμε;  Βρε αυτό το μνημόνιο τι ξεσκαρτάρισμα κάνει… Κάποια μέρα ένας δρόμος θα πάρει το όνομά του: «Οδός Μνημονίου».


Όπως λέει και ένας φίλος «Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Για να λειτουργήσει πρέπει να ανοίξει» Και το μνημόνιο, μας το άνοιξε μια χαρά.


Καλημέρα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...