Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο κόρακας.

Γεμίσαμε ειδήμονες. Ποικιλόχρωμοι, πολύφωνοι και πολύξεροι. Έτοιμοι αναλυτές κάθε οικονομικής πτυχής του Ελληνικού προβλήματος.
Κανείς δεν ασχολείται με τη προέλευσή τους. Αρκεί να βγουν μπροστά. Και να μιλήσουν. Να συμπαρασταθούν. Αρωγοί των αγανακτισμένων πολιτών, στέκονται δίπλα τους για να ευδοκιμήσουν οι προσδοκίες τους. Αγανακτισμένοι που πιστεύουν ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουν τα πράγματα όπως ήταν… Και ειδήμονες που ποντάρουν στη μεταθανάτια δόξα τους.
Μέσα στο μέγα δίλημμα για το ποια πλατεία άρμοζε στον κ. Μίκη Θεοδωράκη για να μιλήσει προς τους αγανακτισμένους της Θεσσαλονίκης, νάτοι οι αυτόκλητοι συμπαραστάτες μας. Πρώτος και καλύτερος ο κοσμαγάπητος κ. Π.Ψωμιάδης. Γνωστότερος και ως «Πανίκας». 
Ναι αυτός που έχασε την περιφέρεια και τώρα περιφέρεται στα κανάλια καταγγέλλοντας  το άδικον της απόφασης. Αν η απόφαση ήταν αντίθετη τότε θα ήταν δίκαιη. Ως εχέφρων είχε ορίσει τον αδελφό του αντικαταστάτη οπότε Ψωμιάδη χάσαμε Ψωμιάδη έχουμε. Αδελφοί Καραμαζόφ σε replay.
Έτερος Σπινθιροβόλος και συμπαραστάτης ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος. Ναι αυτός που κατηγορείται για υπεξαίρεση 51,4 εκ. ευρώ! από τα ταμεία του Δήμου, μαζί με 24 υπαλλήλους. Ακόμη τα ψάχνει ο ανακριτής…
Ένας τρίτος στη παρέα των αγανακτισμένων ο κ. Παπαθεμελής. Με διπλή σύνταξη (νομικού και βουλευτή) ξεκίνησε νέους αγώνες εκ του ασφαλούς. New Power. Αγανακτισμένος και αυτός! Δεν του δίνουν τα αναδρομικά από τη βουλευτική σύνταξη μάλλον. Η αγανάκτηση ξεχείλισε από τα μπατζάκια του και έφτασε μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους για να καταγγείλει τον Μπουτάρη ως πραξικοπηματία!
Μέσα στη γενική αγανάκτηση οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Οι θεσμοί χάνουν τις αξίες τους και οι απλοί άνθρωποι προσπαθούν στα θολά νερά να βρουν που είναι ο πάτος και που ο αφρός του βούρκου.
Όταν ανάβεις μια «Σπίθα» περιμένεις να γίνει φλόγα. Και όσους τρέχουν να ζεσταθούν από τη σπίθα σου, τους εξηγείς πως αυτές δε ζεσταίνουν. Οι σπίθες απλά φαίνονται στο οπτικό πεδίο μας. Μόνο όταν γίνουν φλόγες παίρνουν αξία και νόημα.
Και επειδή «του αητού ο γιός, πάει κι’αυτός εμπρός» όπως λέει ένα δημώδες άσμα, μας προέκυψε και ο κ. Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ. Κοινώς: «έκπτωτος Βασιλεύς των Ελλήνων». Είδε αγανάκτηση και δήλωσε παρών. Είπε ανάμεσα σε άλλα… "Λαμβάνω πολλά μηνύματα με το αίτημα να τοποθετηθώ σχετικά με τις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, συγκεντρώσεις των ‘Αγανακτισμένων’» Εσένα περιμέναμε να βρούμε τη περπατησιά μας. Αυτός ο άνθρωπος από μικρός ήθελε χρόνο για να επεξεργαστεί τα μηνύματα που λάμβανε.
Ο κόρακας είναι σαρκοφάγο πτηνό μεγάλου μεγέθους. Τρέφεται με σάρκες που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη. Έχει χαρακτηριστικό μαύρο πτέρωμα, με κόκκινες και γαλάζιες ανταύγειες. Σήμερα που ο κόσμος άρχισε να παραληρεί από τα οικονομικά μέτρα ενός αδαούς υπουργού, σήμερα που βρισκόμαστε σε μια οικονομικά προχωρημένη σήψη, μυρίστηκαν τις οσμές μας τα κοράκια. Και άρχισαν να κόβουν βόλτες πάνω μας. Το πτέρωμά τους μαύρο με κόκκινες και γαλάζιες ανταύγειες.

Άμε στον κόρακα πρωΐ πρωΐ. 

Καλημέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...