Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το καπάκι του ΣΥΡΙΖΑ


Όταν ψηφίζουμε ένα κόμμα καλό είναι να ξέρουμε και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο για βιτρίνα. Ένα πρόσωπο που καταγγέλλει, υπόσχεται, τουμπάρει καταστάσεις, διορθώνει προηγούμενες τοποθετήσεις του. Ένα πρόσωπο που μιλάει απορριπτικά στην Βουλή και αιχμηρά όταν βγαίνει στην Ευρώπη. Ο Α. Τσίπρας δε θα μπορούσε να λειτουργήσει από μόνος του. Υπάρχει πίσω μια δεξαμενή κομμάτων, μικρών κομμάτων που παλιότερα έπιαναν ελάχιστα ποσοστά στις εκλογικές προτιμήσεις.
Μια δεξαμενή κομματικών στελεχών. Οι διαφορετικές απόψεις που ακούγονται στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών δεν είναι τυχαίες. Φανερώνουν τις απόψεις των συνιστωσών. Αν σηκώσουμε το καπάκι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να δούμε ποιες είναι αυτές και ποιοι τον στηρίζουν.
Τα κόμματα και οργανώσεις (συνιστώσες) που το αποτελούν είναι τα παρακάτω με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα.
1. Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) Ευρωκομμουνιστική/ Οικολογική συνιστώσα 2004
2.    Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) – Σοσιαλιστές/ Σοσιαλδημοκράτες 2007
3.    Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) – Τροτσκιστές Κομμουνιστές 2004
4.    Ενεργοί Πολίτες – Δημοκρατική Πατριωτική Αριστερά – 2004
5.  Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) – Ενωτικοί Κομμουνιστές/ Αριστεροί – 2004
6.    Κόκκινο – Τροτσκιστές κομμουνιστές – 2004
7.    Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) – Μαοϊκοί Κομμουνιστές - 2007
8.  Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας  - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ) – Πολιτική (Αριστερή) Οικολογία - 2008
9.  Ρόζα – Πολιτική Ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα - 2008
10. Συνασπισμός της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004
11.  Ανένταχτοι Αριστεροί του χώρου Διαλόγου
12.   Αντικαπιταλιστική Ομάδα – ΑΠΟ - 2011
13. Ριζοσπάστες – 2011 (Οι ΑΠΟ και Ριζοσπάστες προστέθηκαν στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση της Συνόδου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περί συμμετοχής τους στη Γραμματεία, τον Σεπτέμβριο του 2011)
 
 Αυτές είναι οι οργανώσεις – Κόμματα που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ονομαζόμενες «συνιστώσες». Μη ξεχάσουμε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) που πρόσφατα κόλλησε και αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή της στις 9 Μάιου ανακοίνωσε τη στήριξή της.
                Τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε εσείς οι αναγνώστες, δηλαδή ένα κόμμα που το στηρίζουν οι παραπάνω άγνωστες μέχρι σήμερα για πολλούς Έλληνες οργανώσεις «σ υ ν ι σ τ ώ σ ε ς», αυτές οι οργανώσεις που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ είναι ποτέ δυνατόν να εξασφαλίσουν την παραμονή μας στο Ευρώ; Ή θα μας οδηγήσουν κατακόρυφα στην δραχμή, στην πτώχευση της χώρας και την έξοδο μας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια μένοντας έρμαιο κράτος στην βουλιμία των γειτόνων μας που περιμένουν την ευκαιρία να μας κατασπαράξουν.  
   
Καλημέρα σας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...