Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η 1000ή εμμονή του κου Δοξιάδη

Ο κ. Θανάσης Χαλιώτης έστειλε ένα κείμενο απάντηση στο άρθρο του Απ. Δοξιάδη με τίτλο "Η 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ"
Το παραθέτω αυτούσιο όπως το παρέλαβα.
Γ.Τ.

Ένα κείμενο δικό μου. Διάβασέ το. Αξίζει.
Η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος και ο κος Δοξιάδης είναι γνωστός χρόνια για τις εμμονές του.
Ας πλευρίσουμε όμως λίγο την  ουσία, ή αν θέλετε ας ακούσουμε και μια άλλη εκδοχή.
Το ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν ποτέ του γούστου μου αλλά, άραγε, τι θέλει να πει  ο “ποιητής” κος Δοξιάδης;
-        Ότι στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν δύο πτέρυγες, η μια των βρώμικων υπό τον Τσοχατζόπουλο και η άλλη των καθαρών υπό τον Σημίτη. Ωραία λογική για μονομαχία γουέστερν αλλά δυστυχώς η ζωή είναι πιο πολύπλοκη. Η βρωμιά και η καθαρότητα έτεμναν οριζόντια το ΠΑΣΟΚ. Και η μία και η άλλη πτέρυγα είχαν διάσημα λαμόγια αλλά και έντιμους ανθρώπους. Να θυμίσω τον “εκσυγχρονιστή” Παπαντωνίου, τους κομιστές Τσουκάτο, Μαντέλη κλπ. Εκτός κι αν τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα μεγάλα (μιζο)έργα τα έκανε το βαθύ και όχι το αβαθές ΠΑΣΟΚ.
-         Ότι το πολιτικό σύστημα του πολίτη –πελάτη, οι κομματάρχες και οι “Γκρούεζες”, οι “ημέτεροι” και τα κρατικοδίαιτα παράσιτα λειτουργούσαν εν αγνοία των ηγεσιών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ;
-        Ότι στις 6 του Μάη, αυτοί οι κακοί έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πλεύρισαν το ΣΥΡΙΖΑ; Ασφαλώς, ένα σημαντικό μέρος αυτών των ποντικών ανήκει στην Ο.Φ.Α(Όπου Φυσάει ο Άνεμος) θα επιχειρήσει να πλευρίσει τους 2 πιο πιθανούς για κυβερνητική εξουσία. Στη Ν.Δ προηγούνται τα «δικά της παιδιά» -ας πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ε και; Τους δέχτηκε κανείς, είδατε να στελεχώνουν τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ; Κι εμένα άμα κέρδιζα το Τζόκερ θα με …αγαπούσαν ξαφνικά διάφοροι.
-        Ότι στις 6 του Μάη, έμειναν στο ΠΑΣΟΚ οι καλοί και έφυγαν τα καρκινώματα; Θαύμα χριστιανοί! Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ έγιναν καλά. Είναι πια υγιείς. Τα 2.025.583 που παρέμειναν και τους ψήφισαν δεν είναι πια πελατειακό παρασιτικό καρκίνωμα. Έγινε μετάσταση  3.282.678 καρκινωμάτων που έφυγαν και πήγαν κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι λοιπόν το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ; Ένας κόσμος που  ψήφισε υπέρ της επιστροφής στο πελατειακό κράτος, τη  λαμογιά, τη ρεμούλα και τη μίζα;; Οι άνθρωποι που γνωρίζεται γύρω σας και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τέτοιοι είναι;;
Αρκετά, το παραμυθάκι. Καλό, αλλά δεν έχει δράκο που να φοβίζει τα παιδιά.
 Όσο για την υποψηφιότητα - για υπηρεσιακό πρωθυπουργό- του Αρσένη ακούστε και μιαν άλλη εκδοχή: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να εμβολίσει εκλογικά ένα τελευταίο αλλά σημαντικό κομμάτι απλών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούσαν να ελπίζουν στο παλιό ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων. Ο συμβολισμός της πρότασης Αρσένη ήταν εν ολίγοις αυτός:
Το ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων δεν υπάρχει πια. Τη θέση του έχει πάρει ένα ΠΑΣΟΚ της πλουτοκρατίας μπλα μπλα. Να! τους προτείναμε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ένα ιστορικό στέλεχός σας και εκείνοι – αμετανόητοι τον απέρριψαν προτείνοντας τον μνημονιακό Παπαδήμο.
Τέλος, ο κος Δοξιάδης μπορεί να έχει όσο πρόβλημα θέλει με το ΠΑΣΟΚ του. Δικαίωμά του, να το αλλάξει, να το γκρεμίσει, να το βάψει, να το απλώσει να στεγνώσει. Ας καταλάβει μόνο 3 πράγματα:
-        Άλλο πράγμα το κράτος και άλλο το κομματικό κράτος. Κράτος (κομματικό) έχει η Ελλάδα, Κράτος (μη κομματικό) έχει η Φινλανδία.
-        Άλλο το μνημόνιο και άλλο το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Όποιος δε θέλει το μνημόνιο δε σημαίνει ότι δε θέλει να αλλάξει, να προκόψει η χώρα του
Ο «εκβιασμός» του κ. Τσίπρα, προς τους εταίρους μας, μοιάζει με την απειλή κάποιου άστεγου που έχει μια βόμβα και απειλεί τους γείτονες πως θα την πυροδοτήσει αν συνεχίσουν τον παραλογισμό, να του δανείζουν λεφτά για κοινόχρηστα και ευαίσθητα τρόφιμα για ένα ψυγείο που δεν έχει ρεύμα.
                                                                                                                                                   Αυτά
                                                                                                                                           Χαλιώτης Θανάσης
                                                                                                                                                    
Ιδού και μια άλλη σύντομη πολιτική αναδρομή στο παρελθόν.
Για να μάθουν και οι νεώτεροι, για το ποιόν του κου Δοξιάδη (κείμενο από τους Αγανακτισμένους που βρήκα στο διαδίκτυο και οι πιο παλιοί τα έχουμε ακούσει πολλές φορές).

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ «ΤΟΛΜΗΣΤΕ» ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΛΑΣ.

Το 1983 εμφανίστηκε στα πράγματα ο Απόστολος Δοξιάδης με την ταινία του «Υπόγεια Διαδρομή» μια πλήρης αποτυχία, κρατικής παραγωγής.
Τον Ιανουάριο του 1992, ως τότε σύμβουλος κινηματογραφίας του ΥΠΠΟ, ο Απόστολος Δοξιάδης, ζητάει την εξαίρεση της ταινίας της Φρίντα Λιάπα από τα κρατικά βραβεία, καταγγέλλοντας ότι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, δήθεν κακοποιήθηκε ένα ανήλικο παιδί για τις ανάγκες μιας σκηνής. Ένα τρομερό σκάνδαλο ξεσπά και για σειρά ημερών γίνεται πρωτοσέλιδο εφημερίδων και πρώτο θέμα των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. Η Φρίντα αντικρούει τις άθλιες συκοφαντίες και καταγγέλλει τον σύμβουλο του ΥΠΠΟ για αναβίωση της λογοκρισίας. Η Μελίνα Μερκούρη, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ζιλ Ντασέν, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Νίκος Κούνδουρος και άλλοι τάσσονται με το μέρος της. Ο εισαγγελέας ασκεί αυτεπάγγελτη δίωξη, και η Φρίντα, η μητέρα του παιδιού και οι παραγωγοί της ταινίας καλούνται στην ανακρίτρια.
Το Φεβρουάριο του 1992 ο  Θόδωρος Αγγελόπουλος, με δήλωσή του στην Ημερήσιο Τύπο ζητάει την παραίτηση του Απόστολου Δοξιάδη, μετά από αυτά τα τραγικά γεγονότα. Αμέσως, η τότε Υπουργός Πολιτισμού, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη «παραιτεί» τον Απόστολο Δοξιάδη.
Τέλη Οκτωβρίου του 1992, η Φρίντα Λιάπα μπαίνει στο νοσοκομείο, σε κακή σωματική κατάσταση. Οι εξετάσεις αποκαλύπτουν έναν ευμεγέθη όγκο στον εγκέφαλο. Το Νοέμβριο, υποβάλλεται σε επέμβαση στη Νέα Υόρκη, και η βιοψία δείχνει ότι ο όγκος είναι κακοήθης.
Αρχές 1993: «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, με απαλλακτικό βούλευμα (το 2826/93), αποφαίνεται, μετά την εξέταση του ανακριτικού υλικού, ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία κατά της Φρίντας Λιάππα, της μητέρας του παιδιού και των παραγωγών της ταινίας για κακοποίηση ανηλίκου.
Τέλη του 1993, η υγεία της Φρίντα Λιάπα αρχίζει να επιδεινώνεται με γρήγορους ρυθμούς.
Μετά από αυτό το φιάσκο, ο Απόστολος Δοξιάδης εξαφανίστηκε από τον κόσμο του Πολιτισμού. Το 1996  άρχισε να απασχολεί τον Τύπο, πάλι, και τα κανάλια με τις δικαστικές διαμάχες, με την τότε γυναίκα του Βάσια, χρησιμοποιώντας ακόμα και την ίδια του την κόρη.
Η ίδια του η γυναίκα καταθέτει τότε: «….ότι ο πρώην σύζυγός της Απόστολος Δοξιάδης από την εποχή που ήταν ακόμα παντρεμένοι την ζήλευε φριχτά και για το λόγο αυτό έβαζε κατά καιρούς ανθρώπους να την παρακολουθούν. Όπως η ίδια είχε αναφέρει σε φιλικό της κύκλο ο Απόστολος Δοξιάδης φανταζόταν πως η ίδια είχε αναρίθμητους εραστές και για το λόγο αυτό την παρακολουθούσε και παρακολουθούσε και το κινητό της τηλέφωνο….». Επιδιδόταν σε τηλεφωνικές υποκλοπές.
Τέλος του 2007 και 2008, και ενώ είχε εντελώς εξαφανιστεί από προσώπου γης, διορίστηκε επικεφαλής σε μια επιτροπή που σύστησε ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης στην συνέχεια, για την δημιουργία νέου κινηματογραφικού Νόμου. Αυτός ο Νόμος απερρίφθη όμως από τον τότε  Υπουργό Αντώνη Σαμαρά…..
…Έτσι φτάνει στο τελευταίο στάδιο του εξευτελισμού με το κείμενο «ΤΟΛΜΗΣΤΕ», αρχές Ιουνίου του 2011, αμαυρώνοντας το όλο κίνημα των «αγανακτισμένων», σε μια στιγμή μάλιστα που απειλείται η ύπαρξή μας σαν έθνος και σαν λαός, εξυμνώντας το Δ.Ν.Τ. Έτσι, με την ομάδα του παίρνουν σβάρνα όλα τα κανάλια για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, μιας που το κράξιμο που έφαγαν από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ήταν τεράστιο..
Αυτός είναι ο Δοξιάδης, που την «Υπόγεια Διαδρομή» του την φέρνουμε στο φώς.
Μείνετε συντονισμένοι….
«Αγανακτισμένοι» Καλλιτέχνες που κάθε βράδυ ξενυχτάμε τον «νεκρό» στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο  Βασίλης Τσιτσάνης  υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...