Είμαι χαρούμενος. Ζω στη χρονιά των απίθανων ανακαλύψεων. Όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις φέτος έμελλε να συμβούν. Φέτος έμελλε να τις ζήσω.
«Είμαστε κράτος διεφθαρμένων». Δε το ήξερα. Ειλικρινά το έμαθα φέτος και έπεσα από τα σύννεφα. Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει διαφθορά σε κάθε Δημόσιο Τομέα. Δεν είχα ακούσει για τα φακελάκια στα νοσοκομεία. Ούτε για παραδικαστικά κυκλώματα. Ούτε για συναλλαγές με εφοριακούς.Πρώτη φορά άκουσα ότι πουλάνε τις άδειες των ταξί, λεωφορείων και φορτηγών. Νόμιζα πως τις παίρνουν με σειρά προτεραιότητας οι νόμιμοι δικαιούχοι.
«Υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί». Για να πω την αλήθεια, πάντα άκουγα για τη κουτάλα και τη μαρμίτα. (Μαρμίτα λέγεται η μεγάλη χύτρα) Το θεωρούσα υπερβολή των πολιτικών αντιπάλων. Φέτος ανακαλύφθηκαν τα λογής ακίνητα που κοσμούν τις ιδιοκτησίες των πολιτικών. Δεν τα ήξερε κανείς. Εμείς δουλεύαμε. Εκείνοι πλούτιζαν. Δανειζόμασταν για Φαραωνικούς εξοπλισμούς, κρατούσαμε σκόπιμα το πρόβλημα «κακοί γείτονες» και αγοράζαμε οπλικά συστήματα. Για να τους πολεμήσουμε. Κάποιο σύμφωνο φιλίας δε πέρασε από το μυαλό μας. Πως θα πληρωθούν τα δάνεια δε το σκεφτήκαμε. Μόνο οι αγορές όπλων μας ενδιέφεραν.
Ούτε κανείς άκουσε για το Βατοπέδι. (τελικά πως γράφεται; Βατοπέδι ή Βατοπαίδι;) Άλλωστε το κράτος μου, δεν ζημίωσε ούτε ένα ευρώ όπως… λένε.
«Πληρώνουμε 8 στα 10 βασικά καταναλωτικά αγαθά, 30% ακριβότερα από τον μέσο Ευρωπαίο». Από την εποχή της δραχμής πληρώνουμε ακριβότερα στα καρτέλ που διακινούν αυτά τα προϊόντα. Όμως και αυτό φέτος το ανακαλύψαμε. Τις ανατιμήσεις που κάνουν έντεχνα, ακόμη δε τις πήρε χαμπάρι το «παρατηρητήριο τιμών». Μείναμε στις διαπιστώσεις. Μια βόλτα σε ευρωπαϊκά σουπερ μάρκετ αρκεί, για να αντιληφθεί εύκολα ο καταναλωτής το κλέψιμο που γίνεται εδώ. Πως γίνεται σε μια χώρα με τόσο μικρούς μισθούς να υπάρχουν τόσο ακριβές τιμές; Λυπάμαι αλλά δε το γνωρίζω. Περιμένω να το ανακαλύψουν και αυτό.
Για να μειώσουμε την ανεργία προσλαμβάναμε στο δημόσιο. Δεν υπήρχε λόγος να δημιουργήσουμε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν προσωπικό. Το βάζαμε από τα παράθυρα στο Δημόσιο. Και ανακαλύψαμε ότι έχουμε 750.000 Δημόσιους Υπάλληλους. Και για να μπορέσουμε να προσλάβουμε περισσότερους, συνταξιοδοτούμε τους υπάρχοντες από τα 48 και 50 τους χρόνια ή με εθελούσια έξοδο. Έτσι γίνεται και στην Ευρώπη. 25 χρόνια δουλειάς και 40 σύνταξης. Και μένουμε με την απορία «γιατί φράκαραν οικονομικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία».
Και επειδή η εξέλιξη δε σταματά ποτέ, θα γίνουν φαντάζομαι κι’άλλες ανακαλύψεις. Όπως για τα κέρδη των τραπεζών. Υπάρχουν επιχειρήσεις μέσα στην οικονομική κρίση που διπλασιάζουν τα κέρδη τους. Αμέ. Οι τράπεζες. Υπάρχουν σήμερα δάνεια με 10,6% επιτόκιο; Βεβαίως. Τα επαγγελματικά δάνεια. Κάρτες με 19,25% επιβάρυνση; Οι πιστωτικές κάρτες στην Ελλάδα.
Δεν τα ανακάλυψαν αυτά ακόμη. Σιγά σιγά. Οι μεγάλες ανακαλύψεις αργούν. Πρέπει πρώτα να τεκμηριώνονται από πολλές πλευρές πριν ανακοινωθούν. Είναι η βασική αρχή των σύγχρονων ανακαλύψεων.
Καλημέρα σας.
Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Στέλιος Καζαντζίδης και Βασίλης Τσιτσάνης
Ο Βασίλης Τσιτσάνης Ο Βασίλης Τσιτσάνης υπήρξε ένας σημαντικός λαϊκός δημιουργός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και έφ...
-
Η πλήρης δισκογραφία - εργογραφία του Γρηγόρη Μπιθικώτση σε ηλεκτρονική μορφή ! Πρώτη φορά η καταγραφή σε ό,τι συνέθεσε, ερμήνευσε ή συμμε...
-
Η πλήρης δισκογραφία της Γιώτας Λύδια σε ηλεκτρονική μορφή. Γίνεται αναλυτική καταγραφή των 974 συνολικά δισκογραφημένων και ανέκδοτων ηχο...
-
Η πλήρης δισκογραφία της Ανθούλας Αλιφραγκή. Κατεβάστε την ελεύθερα Σε μορφή PDF: https://mega.nz/file/JohnVKjY#fBv7GmmqiaOTBxfw2gI_BsM8eh...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου